PaulaAikio-Tallgren

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 22 min 19 s sitten

Kim Jong-un ja Vladimir Putin tapaavat – Putin kiitti Pohjois-Korean yritystä USA:n kanssa

1 tunti 18 min ago

Pohjois-Korean Kim Jong-un ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat torstaina tavanneet ensimmäisessä huippukokouksessaan. Kaksikko kätteli toisensa Venäläisellä saarella Vladivostokissa.

Tapaamisen asialistalla ovat muun muassa ydinaseriisunta ja Korean niemimaan tilanne. BBC:n mukaan Kim Jong-unin uskotaan myös hakevan tukea Venäjältä Pohjois-Korean neuvotteluiden Yhdysvaltain kanssa kaaduttua.

Panimoala vaatii tolkkua olutveroon: ”Tällä verorakenteella Suomi yrittää ohjata kuluttajia väkeviin”

1 tunti 44 min ago

Sipilän hallituksen toteuttamat alkoholiveron korotukset pitää jossain vaiheessa perua, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomaliiton uusi toimitusjohtaja Riikka Pakarinen.

”Ainakaan uusia korotuksia ei saa enää painottaa olueen, kuten viime vuosina on tehty.”

Pakarisen mukaan vähintään tämä on realistinen vaatimus, koska kaikki puolueet ajoivat vaaliohjelmissaan taas alkoholiveron korottamista.

”Pitkällä tähtäimellä Suomen pitäisi suunnitelmallisesti laskea olutvero lähemmäs eurooppalaista keskitasoa”, hän sanoo.

Leijonien MM-ryhmän taso puhuttaa: ”En ole huolestuneena seurannut”

24.4.2019 22:15

Suomi joutuu näillä näkymin lähtemään tämän kevään jääkiekon MM-kisoihin nimettömällä joukkueella, kun merkittävät NHL-tähdet ovat yksi toisensa jälkeen sanoneet Leijona-paidalle "kiitos ei". Samaan aikaan muut huippumaat ilmoittavat saaneensa nimekkäitä NHL-tähtiä joukkueisiinsa.

Entinen huippukiekkoilija Tuomo Ruutu ei ole huolestunut. Hän muistuttaa, että kieltäytymisen taustalla voi olla monia erinäisiä syitä.

Ekonomisteilta karut terveiset hallitusneuvotteluihin: Työllisyys ei kasva ilman rakenteellisia uudistuksia – eikä nousulla voi rahoittaa vaalilupauksia

24.4.2019 19:20

Suomi ei pääse 75 prosentin työllisyysasteeseen ilman merkittäviä rakenneuudistuksia työmarkkinoilla. Näin arvioivat ekonomistit aamun työllisyyslukujen julkistamisen jälkeen.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli maalikuussa työllisinä 61 000 henkeä enemmän kuin vuosi sitten. Työllisyysasteen trendi nousi 72,6 prosenttiin. Työttömänä oli maaliskuussa 191 000 henkeä eli 49 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysasteen trendi oli maaliskuussa 6,4 prosenttia.

Sdp:n Kumpula-Natri lentoverosta: ”6€ on vaaraton luku, jota olemme pohtineet hallitusneuvotteluihin”

24.4.2019 18:24

Sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaat kertovat Jyväskylän ilmastoaiheisessa EU-vaalipaneelissa kannattavansa lentoveroa.

Jatkokautta EU-parlamenttiin tavoitteleva Miapetra Kumpula-Natri (sd) kertoo, että lentoveroa on jo pohdittu sdp:ssä, kun eduskuntavaalien suurin puolue valmistautuu hallitusneuvotteluihin.

Viesti vihreistä: ”Toivon että Fennovoiman ydinvoimala ei mene maaliin” – Mauri Pekkarinen iski heti kiinni, Fortumille ”ei ehkä jatkolupaa”

24.4.2019 17:51

Vihreiden eurovaaliehdokas ja puoluevaltuuskunnan jäsen Silja Keränen kertoo Jyväskylän ilmastoaiheisessa vaalipaneelissa toivovansa, ettei Fennovoiman ajama ydinvoimala valmistu. Voit seurata paneelia täältä.

”Sille en olisi myöntänyt lupaa silloin [vuonna 2010, kun eduskunta antoi periaatepäätöksen voimalan rakentamisesta]”, Keränen sanoo.

Vihreidenkin kannattajista suurempi osa ydinvoiman taakse – Kohta kuullaan, mitä ihmettä nyt tapahtuu

24.4.2019 16:35

Jyväskylässä alkaa tänään kello 17 paneeli, jossa joukko vaikutusvaltaisia suomalaispoliitikkoja pohtii ilmastonmuutosta, teollisuutta ja Euroopan unionia.

Paneelikeskustelua voit seurata tämän jutun lopusta.

Alussa puheeksi nousee Energiateollisuus ry:n tänään julkaisema mielipidemittaus, jonka mukaan 49 prosenttia suomalaisista suhtautuu ydinvoimaan myönteisesti ja 15 prosenttia kielteisesti.

Esimerkiksi vuonna 2003 vastaavat luvut olivat 35 ja 32 prosenttia, eli muutos on ollut 16 vuodessa suuri.

Venäjän entinen NHL-tähti hehkuttaa suomalaista jääkiekkoa

24.4.2019 16:09

NHL:ssä komean uran pelannut Venäjän entinen maajoukkuetähti Aleksei Jashin ylistää Suomen jääkiekon pelaajakehitystä. Jashin tuntee Suomen kiekkokulttuurin hyvin, sillä aktiiviuransa aikana hän treenasi kesäisin aina Turussa.

Jashin ystävystyi Saku Koivun kanssa ammattilaisuransa alussa 1990-luvulla. Molemmat harjoittelivat kesäisin Turussa valmentajalegenda Vladimir Jursinovin johdolla. ”Jursin” kovissa kesätreeneissä pääsi urallaan eteenpäin.

Keskustan konkari jyrähtää hallituspuheista: ”Vaaleissa tuli poikkeuksellisen vakava epäluottamuslause – kerta kaikkiaan hyväksyttävä”

24.4.2019 15:25

Pitkäaikainen keskustan kansanedustaja, viime vaalikauden jälkeen eduskunnasta jättäytynyt Sirkka-Liisa Anttila katsoo, että ”nyt on laitettava keskusta kuntoon”. Sanat viittaavat keskustan vaalisloganiin eduskuntavaaleissa 2015, jolloin puolue julisti panevansa Suomen kuntoon.

”Tarvitaan monenlaista jälleenrakentamista sekä politiikan linjan, että puoluetyön osalta, jotta keskusta voi aikanaan uudelleen ansaita ihmisten luottamuksen. Keskustan on palattava aatteensa juurille ja rakennettava oma vaihtoehto uuden hallituksen politiikalle”, Anttila toteaa tiedotteessaan.

Antero Vartia avasi suunnitelmansa: Säätiö rakentaa päästökorvausjärjestelmää – Kompensaatiomaksu oston yhteydessä

24.4.2019 14:36

Kansanedustajan tehtävät yhteen kauteen jättänyt Antero Vartia on antanut lisätietoa perustamastaan, ilmastonmuutoksen ehkäisyyn pyrkivästä säätiöstä.

Voittoa tavoittelematon Compensate-säätiö haluaa tarjota uuden tavan torjua ilmastonmuutosta. Compensate rakentaa järjestelmää, jossa kulutuksen synnyttämiä hiilipäästöjä voisi kompensoida vaivatta jo maksutapahtuman yhteydessä.

Antti Rinne piikitteli heti Sipilän valtakaudesta: ”Parempi tutkia kuin hutkia”

24.4.2019 14:14

Eduskunnan uudeksi puhemieheksi noussut sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne katsoo suomalaisten valinneen uudet kansanedustajat tekemään ”tulevaisuusuudistuksia”.

Kansanedustajille pitämässään puheessa Rinne piikitteli myös edellistä Juha Sipilän (kesk) hallitusta sen lainvalmistelusta.

Näkökulma: Sellaista pokkaa ei Antti Rinteeltäkään löydy, että sivuuttaisi nyt naisen

24.4.2019 13:20

Antti Rinne ja hänen johtamansa sdp:n puolueväki tekevät parhaillaan täysillä töitä, jonka päämääränä on muodostaa Suomeen demarijohtoinen hallitus, jonkalainen on viimeksi nähty täällä vuosina 1999–2003.

Hallituspohjan pitäisi ratketa toukokuun kolmanteen päivään mennessä, eli viimeistään ensi viikon perjantaina. Hallituksen tulisi olla kasassa hallitusohjelmineen noin kuukauden kuluttua 27. toukokuuta.

Vasemmistoliiton kansanedustaja jätti Petteri Orpolle liittymislomakkeen – ”Palauta täytettynä minulle”

24.4.2019 13:14

Eduskunnassa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo löysi paikaltaan yllätyksen, kun vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi oli jättänyt Orpon pöydälle vasemmistoliiton jäsenliittymislomakkeen.

”Petteri! Palauta täytettynä minulle. t. Markus”, Mustajärvi kirjoittaa saatteeksi Orpolle.

”Paikalleni oli toimitettu toivorikkaana vasemmistoliiton jäsentietolomake”, Orpo tviittaa.

Antti Rinteestä uuden eduskunnan puhemies – kaksi ääntä hylättiin

24.4.2019 12:46

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on valittu eduskunnan uudeksi puhemieheksi. Rinne sai suljetussa lippuäänestyksessä 187 ääntä. Lisäksi Laura Huhtasaari (ps), Antti Lindtman (sd), Ville Skinnari (sd) ja Tytti Tuppurainen (sd) saivat kukin yhden äänen. Kolme äänesti tyhjää ja kaksi ääntä hylättiin puutteellisen merkinnän, väärän nimen tai muun syyn vuoksi.

Twitter-riita kärjistyi: Apulaisprofessori julkaisi toimittaja Ivan Puopolon opintotietoja – Yliopisto puuttui asiaan

24.4.2019 12:45

Tampereen yliopisto selvittää tapausta, jossa sen henkilökuntaan kuuluva apulaisprofessori Panu Raatikainen julkaisi Twitterissä yksityishenkilön opintorekisteritietoja. Yliopiston lausunnon mukaan Raatikaisella ei ollut oikeutta toimittaja Ivan Puopoloa koskevien tietojen julkaisuun.

Nordea varoittaa: Tämä tekstiviesti on huijaus – älä klikkaa

24.4.2019 12:20

Nordean nimissä on liikkeellä huijaustekstiviestejä. Pankki varoittaa asiakkaidensa joutuneen huijausyritysten kohteeksi.

”Jos saat Nordean nimissä lähetetyn tekstiviestin, joissa on linkki sovelluksen aktivoimiseen, kyseessä on huijausviesti”, pankki kertoo.

Älä klikkaa tekstiviestitse tulleita linkkejä, kuuluu pankin ohje.

”Nordea ei milloinkaan pyydä päivittämään tai aktivoimaan sovelluksia tekstiviesteillä. Nordean sovellukset päivitetään ainoastaan sovelluskaupassa.”

Annika Saarikko ei pyri Juha Sipilän seuraajaksi

24.4.2019 10:13

Keskustan tulevan puheenjohtajakisan ennakkosuosikkeihin kuulunut Annika Saarikko ei pyri Juha Sipilän seuraajaksi.

Hän ilmoittaa asiasta Twitter-viestissään ja Suomenmaa-lehden kirjoituksessaan.

”Kiitos kaikesta kannustuksesta pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi. Elämältä voi saada paljon muttei kaikkea kerralla kuitenkaan. En ole käytettävissä puheenjohtajakisassa syyskuussa 2019”, Saarikko ilmoittaa.

Saarikko odottaa perheensä toista lasta, jonka laskettu aika on samoihin aikoihin syyskuussa kuin keskustan ylimääräinen puoluekokous, jossa Sipilän seuraaja valitaan.

Miapetra Kumpula-Natri olisi valmis Suomen EU-komissaariksi: Oikeistopopulistit ”soittavat tuubaa” ilmastosta

24.4.2019 08:26

Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri on valmis EU-komissaariksi, jos valinta osuu häneen.

Kumpula-Natrin puolue sdp on päässyt eduskunnan suurimpana puolueena avainasemaan Suomen ensi kauden komissaarin valitsemisessa, ja hänen nimensä on ollut spekulaatioissa esillä.

Ei vain Merja Kyllönen – HS: Kolme eurovaaliehdokasta kieltäytyisi paikasta europarlamentissa

24.4.2019 07:53

Kolme toukokuun eurovaalien kansanedustajaehdokasta ilmoittaa jo ennalta, että eivät ottaisi paikkaa europarlamentissa vastaan. Asia käy ilmi Helsingin Sanomien kyselystä.

Venäjä isännöi maailman suurinta juniorikiekkoturnausta – Jokerit mukana

23.4.2019 23:23

Gazprom Neft Cup -jääkiekkoturnaus pelataan tällä viikolla Sotshin olympiapuistossa. Vuonna 2008 syntyneiden pelaajien turnaukseen osallistuu joukkueita kymmenestä maasta. Järjestäjien mukaan kyse on maailman suurimmasta voittoa tuottamattomasta juniorijääkiekkoturnauksesta.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset